Jeg nekter å tro mine egne ører....

På vei hjem i dag, nyter freden i bilen sammen med Jærradioen og synes egentlig livet er ganske så godt. Fikk DAB adapter til jul av gubben, men nå er jeg ikke akkurat kjent for å ri den dagen jeg saler så den ligger fremdeles fint i esken sin. Ikke det at det haster for jeg har nå etter hvert lært meg å bli fornøyd med Jærradioen. Høre på programlederene med sin brede jær dialekt, få med seg alle de lokale tilbudene og hva som skjer i distriktet jeg bor i.

Men akkurat i dag skulle jeg ønske jeg hadde tatt meg tid til å få satt inn DAB adapteren for det som ble sagt under nyhetssendingen fikk meg nesten til å kjøre av veien. Fremdeles, etter å ha lest om den aktuelle saken på Dagbladet har jeg problemer med å tro det jeg har hørt/lest.

Innlegget går som følger; (klippet fra Dagbladet)

Spekter-direktør om kvinner som jobber deltid: - De vil heller shoppe.

Spekter-direktør Anne-Kari Bratten mener det er uforståelig at kvinner uten barn eller med voksne barn, jobber mer deltid enn småbarnsmødre.

10. JANUAR 2018 KL. 7.45

- Deltidsandelen blant småbarnsmødre gikk opp når vi fikk til full barnehagedekning. Det som er helt uforståelig, er at kvinner som ikke har barn – eller barn over 16 år – jobber mer deltid enn småbarnsmødrene. Det betyr bare at vi har hatt en enorm økonomisk vekst, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter til Dagens Næringsliv.

Ifølge Statistisk sentralbyrå jobber 36,8 prosent av alle yrkesaktive kvinner deltid, mot 12,5 prosent av alle yrkesaktive menn. Blant dem som jobber deltid, er det flere kvinner uten barn enn kvinner med barn under 16 år.

- Det er mange kvinner der ute som vil ha tid for seg selv. De vil heller gå og shoppe på CC Vest enn å jobbe. Det er ikke bærekraftig. Dessuten skjønner jeg ikke hvorfor de vil gjøre det. De taper pensjonspoeng og sitter igjen alene den dagen mannen stikker fra dem, sier Bratten til DN i forbindelse med NHOs årskonferanse.

Verdien av arbeid er overskriften på årets NHO-konferanse. Bakteppet for konferansen er en rekke advarsler om at bærekraften i velferdsstaten er truet hvis ikke yrkesdeltakelsen økes.

NTB

Ehhhhh.....say what???? Står virkelig administerende direktør i Spekter å påstår at kvinner heller vil shoppe enn å jobbe?😳

Selv lille jeg vet at det finnes svært mange andre grunner til at kvinner i 40+ alderen jobber deltid. De har kanskje gått hjemme med barna når de var små, ikke fått seg en utdannelse og dermed ikke klarer å få seg en fulltidsstilling når de begynner å trekke på årene. Å så den mest opplagte grunnen.....det er mest kvinner i omsorgsyrker og der er det helt vanlig med deltidsstillinger.

Så står altså denne kvinnen og rakker ned på alle kvinner som ikke har barn eller som har barn over 16 år i deltidsstillinger. Hun er tydeligvis ikke opplært til at en ikke skal ta alle under samme kam og hun kan umulig være riktig vel bevart tenker jeg. Indirekte sier hun også at kvinner i deltidsstillinger ikke har en nubbe sjans til å klare seg hvis mannen forlater henne.....Hallo.....50 tallet ringte og ville ha meningene sine tilbake.

Må si jeg lurer.....når jeg som kvinne i min beste alder og i full stilling reagerer på dette, hvordan reagerer da kvinner i deltidsstilling med null barn eller med barn over 16 år?

2 kommentarer

Æsj, teite folk.. Og hvis de MENER det i tillegg... :-P

frodith: Regner nesten med at hun mener det siden det faktisk står i Dagbladet:-s

Skriv en ny kommentar